Lista zakupów:

Cukier
Cytryna
Sól i pieprz

sos winegret:
3 łyżki oleju
2 łyżki wody mineralnej
1 łyżeczka musztardy miodowej
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
świeżo zmielony czarny pieprz
szczypta soli

W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Wszystkie warzywa ugotuj na parze, powinny pozostać jędrne. Wyjmij z naczynia, odstaw, by woda całkowicie odparowała. Brokuły podziel na mniejsze kawałki.

Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Fetę pokrój w kostkę o boku 1 cm, liście szpinaku wypłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Pestki dyni upraż na suchej patelni, aż zaczną pięknie pachnieć. W misce wymieszaj warzywa ze szpinakiem i serem. Przełóż do pudełka, posyp pestkami. Sos przelej do małego pojemnika lub słoiczka, dodaj go do sałatki tuż przed jedzeniem.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Koktajl mocy

Koktajl mocy