Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce

Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce

Lista zakupów:

Cebula
Wino czerwone
Wołowina

200 g polędwiczki wieprzowej
roszponka

Marynata:
1 cebula
1 papryka wędzona
sól, pieprz

Sos:
Truskawki bez szypułek Hortex – 200 g
150 g cukru
100 ml czerwonego wina
papier do pieczenia

4
Danie główne
45 minut
W roli
głównej:
TRUSKAWKI BEZ SZYPUŁEK

Przepis:

Polędwiczki natrzyj przyprawami z marynaty, obłóż pokrojoną cebulą i zostaw na noc w lodówce. Następnego dnia usmaż je w całości na patelni.
Sos.
Na rozgrzaną patelnię wyłóż truskawki, cukier, wlej wino. Smaż wszystko do zredukowania płynów. Na koniec zmiksuj.

Usmażone polędwiczki ułóż na papierze do pieczenia i pozostaw do ostygnięcia. Na talerzu ułóż roszponkę, plastry polędwiczek. Całość polej sosem truskawkowym.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Truskawkowe ciasto walentynkowe

Truskawkowe ciasto walentynkowe