Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Pudding chia na mleku kokosowym z malinami

Średnie
Desery
30minut

Składniki

  • Maliny Hortex 1 opakowanie
  • Syrop z agawy lub ksylitolu 3-4 łyżki
  • Nasiona chia 6 łyżek
  • Mleko kokosowe 1 puszka (400 g)
  • Posiekane prażone pistacje 2-3 łyżki
  • Kardamon (opcjonalnie) szczypta

Przygotowanie

Krok 1

Maliny podgrzej w rondelku z syropem lub cukrem (kilka całych owoców odłóż do dekoracji), po czym rozłóż na dnie pucharków, słoiczków lub szklanek (2-4 sztuki w zależności od wielkości naczynia).

Krok 2

Mleko kokosowe zagotuj z kardamonem i nim zalej nasiona chia. Całość pozostaw do ostygnięcia i zgęstnienia. Kiedy masa ostygnie i zgęstnieje wyłóż ją na przygotowany wcześniej mus malinowy, a wierzch posyp pistacjami i całymi malinami. Pudding możesz podawać od razu lub po schłodzeniu.

Powiązane przepisy

Spróbuj również