Lista zakupów:

Mleko

Składniki:

Maliny Hortex – 1 opakowanie

3-4 łyżki syropu z agawy lub ksylitolu

6 łyżek nasion chia

puszka mleka kokosowego (400 g)

szczypta kardamonu (opcjonalnie)

2-3 łyżki posiekanych prażonych pistacji

Deser
30 minut
W roli
głównej:
MALINY

Przepis:

Maliny podgrzej w rondelku z syropem lub cukrem (kilka całych owoców odłóż do dekoracji), po czym rozłóż na dnie pucharków, słoiczków lub szklanek (2-4 sztuki w zależności od wielkości naczynia).

Mleko kokosowe zagotuj z kardamonem i nim zalej nasiona chia. Całość pozostaw do ostygnięcia i zgęstnienia. Kiedy masa ostygnie i zgęstnieje wyłóż ją na przygotowany wcześniej mus malinowy, a wierzch posyp pistacjami i całymi malinami. Pudding możesz podawać od razu lub po schłodzeniu.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Malinowy przekładaniec

Malinowy przekładaniec