Lista zakupów:

Chili
Mięso wieprzowe
Sos sojowy

Lista składników:

Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex – 1 opakowanie

1,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej

 

Marynata:

3 łyżki sosu sojowego

2 łyżki przecieru pomidorowego

1 łyżka musztardy

1 łyżka majonezu

1 łyżka słodkiej papryki w proszku

1 łyżeczka chili w proszku

pieprz

4
Danie główne
20 minut, 9 godzin pieczenia
W roli
głównej:
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

Przepis:

Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia przełóż je do żaroodpornego naczynia, zasyp kapuśniakiem, a całość przykryj folią aluminiową lub pokrywką. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120°C i piecz 8 godzin. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 140°C, odkryj naczynie i dopiekaj mięso przez następną godzinę. Kiedy wystygnie, za pomocą dwóch widelców porozrywaj je na włókna i razem z kapuśniakiem podawaj jako danie obiadowe.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kwaśnica na żeberkach

Kwaśnica na żeberkach