Lista zakupów:

Cebula
Jajka
Mleko

Lista składników:

Zupa jarzynowa Hortex – 2 opakowania

500 g filetów z białej ryby (np. dorsza)

250 ml bulionu warzywnego

100 ml śmietanki kremówki

30 g bułki tartej

20 g kaszy manny

10 ml mleka

1 mała cebula

1 jajko

2 łyżki masła

1 łyżka tartego chrzanu

1 łyżka mąki

½ pęczka natki pietruszki

½ pęczka koperku

sól i biały pieprz do smaku

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
ZUPA JARZYNOWA

Przepis:

Zawartość jednego opakowania zupy ugotuj w litrze osolonej wody.

W tym czasie rybę bardzo drobno posiekaj lub zmiel. Dodaj bardzo drobno posiekaną cebulę, bułkę, kaszę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wyrób masę. Z masy uformuj małe pulpety i gotuj je ok. 15 minut w wodzie z warzywami. W tym czasie w osobnym rondlu rozgrzej łyżkę masła, dodaj łyżkę mąki, wrzucić drugie opakowanie zupy i chwilę smaż. Następnie dodaj bulion i śmietankę i dusić całość do miękkości warzyw. Pod koniec dodaj wyciągnięte z wywaru pulpety, chrzan, drobno posiekane: natkę i koperek i delikatnie wszystko wymieszaj. Warzywa z wywaru odcedzić i zmiksuj z łyżką masła i mlekiem na puree. Gotowe pulpety podawaj z sosem jarzynowo – chrzanowym i musem warzywnym.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pommes duchesse

Pommes duchesse