Racuszki marchewkowe

4 OS
Przekąska
30 minut

Marchewkę lekko rozmroź, a następnie zmiksuj. Żółtka utrzyj z cukrem i wymieszaj z jogurtem, przyprawami, solą oraz sodą. Następnie dodaj mąkę i pianę z białek. Lekko wymieszaj. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. Dodaj marchewkę i całość wymieszaj. Na koniec wsyp rodzynki i orzechy. Smaż racuszki na kolor złoty. Gotowe posyp cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową.

Lista zakupów

Marchewka kostka Hortex – 1 opakowanie
1 i ½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki cukru, najlepiej brązowego
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
3 jajka
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika
rodzynki, orzechy, cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa
olej do smażenia
szczypta soli

Inne potrawy
w tej kategorii
Gotowana marchewka
Gotowana marchewka

Sprawdź przepis
Dyniowe placuszki z ricottą i cynamonem
Dyniowe placuszki z ricottą i cynamonem

Sprawdź przepis