Rożki szpinakowe

6 OS
Przekąska
45 minut

Cebulę, czosnek i pomidory suszone drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Następnie dodaj szpinak, ser i w miarę potrzeb dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość ostudź. Tymczasem ciasto pokrój na kwadraty ok. 6 x 6 cm i na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu, formując trójkątne rożki. Brzegi starannie sklej. Uformowane rożki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220˚C.

Rożki będą doskonałe z Barszczykiem Czerwonym Hortex.

Lista zakupów

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie
Barszczyk Czerwony Hortex – 1L
ciasto francuskie
100 g sera z niebieską pleśnią
1 cebula
4-5 pomidorków suszonych
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową
Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową

Sprawdź przepis