Rożki szpinakowe

Rożki szpinakowe

Lista zakupów:

Cebula
Czosnek
Ser pleśniowy

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie

Barszczyk Czerwony Hortex – 1L

ciasto francuskie
100 g sera z niebieską pleśnią
1 cebula

4-5 pomidorków suszonych
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
gałka muszkatołowa, sól, pieprz

6
Przekąska
45 minut
W roli
głównej:
SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

Przepis:

Cebulę, czosnek i pomidory suszone drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Następnie dodaj szpinak, ser i w miarę potrzeb dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość ostudź. Tymczasem ciasto pokrój na kwadraty ok. 6 x 6 cm i na każdy z nich nałóż łyżeczkę farszu, formując trójkątne rożki. Brzegi starannie sklej. Uformowane rożki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220˚C.

Rożki będą doskonałe z Barszczykiem Czerwonym Hortex.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Muszle z nadzieniem szpinakowym

Muszle z nadzieniem szpinakowym