Lista zakupów:

Cebula
Oliwa

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie

500 g ulubionej ryby morskiej (filety)

1 puszka koncentratu pomidorowego

2 cebule

1 jajko

2 łyżki mąki pszennej

2-3 łyżki soku z cytryny

2 łyżeczki słodkiej papryki

1 łyżeczka cukru

2-3 łyżki oliwy z oliwek

kilka ziaren ziela angielskiego

1 liść laurowy

1/2 łyżeczki ostrej papryki

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
WŁOSZCZYZNA PASKI

Przepis:

Umyte i osuszone filety posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone w kostkę cebule, dodaj włoszczyznę i przyprawy, a następnie koncentrat pomidorowy i cukier. Duś wszystko pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 minut.

W tym czasie rybę obtocz w rozmąconym jajku i mące i usmaż z dwóch stron na kolor złoty. Potem ułóż ją na półmisku, przykryj warzywami i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki).

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny

Inne dania z tej kategorii

Pasztet z wiśniami
Pasztet z wiśniami
Zobacz wszystkie