Lista zakupów:

Kurczak
Oliwa
Sól i pieprz

Mieszanka chińska Hortex – 1 opakowanie
300 g mięsa z udek kurczaka
1 opakowanie papieru ryżowego

olej do smażenia (najlepiej ryżowy)
sól, pieprz
Marynata:
4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego

2
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
MIESZANKA CHIŃSKA

Przepis:

Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami

Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami

Inne dania z tej kategorii

Rożki szpinakowe
Rożki szpinakowe
Zobacz wszystkie