Sakiewki z lekkim sosem chili

4 OS
Przekąska
30 minut

Pół pęczka szczypiorku zalej wrzątkiem i pozostaw, by zmiękł. Na patelni rozgrzej tymczasem masło i wrzuć do niej drobno posiekaną szalotkę, imbir, czosnek i chili. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, wsyp zawartość zupy wiosennej i smaż, aż warzywa staną się lekko miękkie. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i cynamonem.

Po lekkim ostudzeniu otrzymany farsz połącz z drugą połową posiekanej dymki, a następnie nałóż go na papier ryżowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i zawiń w sakiewki (zwiąż sparzonym szczypiorkiem).

Sakiewki podawaj z sosem chili.

Lista zakupów

Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex – 1 opakowanie
papier ryżowy
10 g imbiru
2 szalotki
2 łyżki klarowanego masła
1 ząbek czosnku
1 mała papryczka chili
pęczek dymki
szczypta cynamonu
sól i pieprz
sos chili, łagodny, do podania

Inne potrawy
w tej kategorii
Słoneczna minestrone
Słoneczna minestrone

Sprawdź przepis
Mini marchewki z miodem
Mini marchewki z miodem

Sprawdź przepis