Pół pęczka szczypiorku zalej wrzątkiem i pozostaw, by zmiękł. Na patelni rozgrzej tymczasem masło i wrzuć do niej drobno posiekaną szalotkę, imbir, czosnek i chili. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, wsyp zawartość zupy wiosennej i smaż, aż warzywa staną się lekko miękkie. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i cynamonem.
Po lekkim ostudzeniu otrzymany farsz połącz z drugą połową posiekanej dymki, a następnie nałóż go na papier ryżowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i zawiń w sakiewki (zwiąż sparzonym szczypiorkiem).
Sakiewki podawaj z sosem chili.
Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex – 1 opakowanie
papier ryżowy
10 g imbiru
2 szalotki
2 łyżki klarowanego masła
1 ząbek czosnku
1 mała papryczka chili
pęczek dymki
szczypta cynamonu
sól i pieprz
sos chili, łagodny, do podania