Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami

4 OS
Sałatka
20 minut

Brokuły ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, aby zachowały intensywny zielony kolor. W dużej salaterce połącz wszystkie składniki sosu – mieszaj, aż do uzyskania gęstej i aksamitnej konsystencji.

Dodaj marynowany pieprz, wyciśnięty czosnek, pokrojony na cienkie plasterki seler oraz zimne brokuły.

Wymieszaj i posyp orzechami.

Lista zakupów

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
4 łodygi selera naciowego
1 łyżeczka marynowanego pieprzu
garść dowolnych orzechów
2-3 ząbki czosnku

Sos:
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sprawdź przepis
Fasolka szparagowa z kruszonką cytrynową
Fasolka szparagowa z kruszonką cytrynową

Sprawdź przepis