Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami

Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami

Lista zakupów:

Cytryna
Czosnek
Oliwa

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie

4 łodygi selera naciowego

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

garść dowolnych orzechów

2-3 ząbki czosnku

Sos:

5 łyżek oliwy z oliwek

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka miodu

sól, pieprz

4
Sałatka
20 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Brokuły ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedź i przelej zimną wodą, aby zachowały intensywny zielony kolor. W dużej salaterce połącz wszystkie składniki sosu – mieszaj, aż do uzyskania gęstej i aksamitnej konsystencji.

Dodaj marynowany pieprz, wyciśnięty czosnek, pokrojony na cienkie plasterki seler oraz zimne brokuły.

Wymieszaj i posyp orzechami.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Babka ziemniaczana z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany

Babka ziemniaczana z brokułami i sosem z kwaśnej śmietany

Inne dania z tej kategorii

Pommes duchesse
Pommes duchesse
Zobacz wszystkie