Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

6 OS
Sałatka
20 minut

Brokuły wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Następnie odcedź i polej zimną wodą, żeby nie straciły koloru. To samo zrób z fasolką. Odsączone warzywa wyłóż do miski.

Ser pleśniowy włóż na pół godziny do zamrażarki. Po tym czasie zetrzyj go na tarce. Następnie wymieszaj śmietanę, majonez, koperek, szczypiorek, starty ser, pieprz i sól. Gotowym sosem polej warzywa i wymieszaj.

Jajka ugotuj na twardo, pokrój w ósemki i poukładaj na wierzchu. Gotową sałatkę posyp wcześniej uprażonymi i wystudzonymi ziarenkami słonecznika.

Lista zakupów

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
150 g sera pleśniowego
100 g łuskanego słonecznika
200 g śmietany 10%
1 łyżka majonezu
pęczek szczypiorku
pęczek koperku
5 jajek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Podwójna sałatka pudełkowa
Podwójna sałatka pudełkowa

Sprawdź przepis
Pudding chia z truskawkami
Pudding chia z truskawkami

Sprawdź przepis