Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Lista zakupów:

Jajka
Słonecznik
Sól i pieprz

 

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie

150 g sera pleśniowego

100 g łuskanego słonecznika

200 g śmietany 10%

1 łyżka majonezu

pęczek szczypiorku

pęczek koperku

5 jajek

sól, pieprz

 

 

6
Sałatka
20 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Brokuły wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Następnie odcedź i polej zimną wodą, żeby nie straciły koloru. To samo zrób z fasolką. Odsączone warzywa wyłóż do miski.

Ser pleśniowy włóż na pół godziny do zamrażarki. Po tym czasie zetrzyj go na tarce. Następnie wymieszaj śmietanę, majonez, koperek, szczypiorek, starty ser, pieprz i sól. Gotowym sosem polej warzywa i wymieszaj.

Jajka ugotuj na twardo, pokrój w ósemki i poukładaj na wierzchu. Gotową sałatkę posyp wcześniej uprażonymi i wystudzonymi ziarenkami słonecznika.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Udka pieczone z nutą pomarańczy z purée z brokułów

Udka pieczone z nutą pomarańczy z purée z brokułów

Inne dania z tej kategorii

Beza z malinami
Beza z malinami
Zobacz wszystkie