Lista zakupów:

Cebula
Oliwa
Sałata

Zupa ogórkowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie

250 g wędzonej ryby (pstrąg, makrela)

3 łyżki oliwy z oliwek

1 cebula

2 łyżki kaparów

1 łyżeczka marynowanego pieprzu

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki musztardy

1/2 łyżeczki cukru

sól, świeżo mielony pieprz

zielona sałata i koperek

4
Sałatka
25 minut
W roli
głównej:
ZUPA OGÓRKOWA Z KOPERKIEM

Przepis:

Cebulę pokrój w piórka, lekko posól i skrop oliwą. Na pozostałej  oliwie przesmaż warzywa. Dopraw do smaku i wystudź. Jogurt wymieszaj z musztardą. Dodaj kapary (kilka zostaw do dekoracji), pieprz i cukier. Dodaj do warzyw i wymieszaj. Rybę obierz i podziel na kawałki. Na liście sałaty nałóż sałatkę i rybę.

Udekoruj cebulą, koperkiem i kaparami.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa