Sałatka z wątróbką, granatami i śliwkami

Sałatka z wątróbką, granatami i śliwkami

Lista zakupów:

Cukier
Granat
Wino czerwone

Śliwki bez pestek Hortex – 250 g
400 g wątróbki drobiowej
200 ml czerwonego wina
80 g płatków migdałowych
1 granat

4 łyżki cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki oleju
mieszanka sałat
rukola
papier do pieczenia

4
Sałatka
60 minut
W roli
głównej:
ŚLIWKI BEZ PESTEK

Przepis:

Na rozgrzaną, suchą patelnię wsyp płatki migdałów i często mieszając, upraż je na kolor złoty. Później przesyp je na papier i pozostaw do ostygnięcia.
Następnie na patelnię wsyp cukier. Gdy zacznie się karmelizować, dodaj śliwki. Całość zalej winem i duś ok. 20 minut.
Wątróbkę obtocz w mące i usmaż. Podawaj ją z sałatą i rukolą. Całość polej sosem śliwkowym i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i ziarnami granatu.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Odwrócone ciasto ze śliwkami

Odwrócone ciasto ze śliwkami