Śledzik na zupie ogórkowej

Śledzik na zupie ogórkowej

Lista zakupów:

Cebula
Jabłko
Pieprz

Zupa ogórkowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie

4 filety śledziowe (matias)

200 ml mleka

1 kwaśne jabłko

1 czerwona cebula

1 łyżeczka czarnuszki

olej rzepakowy

sól, pieprz

 

4
Sałatka
35 minut
W roli
głównej:
ZUPA OGÓRKOWA Z KOPERKIEM

Przepis:

Filety śledziowe namocz w mleku. Zupę ogórkową podduś na oleju, aż wszystkie składniki staną się miękkie i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w drobną kostkę jabłko i cebulę, podpraż na patelni łyżeczkę czarnuszki i wymieszaj wszystko z odrobiną oleju. Dopraw solą i pieprzem.

Kawałki śledzia ułóż na zupie ogórkowej i przykryj salsą jabłkowo-cebulową.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Sałatka rybacka

Sałatka rybacka

Inne dania z tej kategorii

Pasztet warzywny
Pasztet warzywny
Zobacz wszystkie