Śledzik na zupie ogórkowej

4 OS
Sałatka
35 minut

Filety śledziowe namocz w mleku. Zupę ogórkową podduś na oleju, aż wszystkie składniki staną się miękkie i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w drobną kostkę jabłko i cebulę, podpraż na patelni łyżeczkę czarnuszki i wymieszaj wszystko z odrobiną oleju. Dopraw solą i pieprzem.

Kawałki śledzia ułóż na zupie ogórkowej i przykryj salsą jabłkowo-cebulową.

 

Lista zakupów

Zupa ogórkowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie
4 filety śledziowe (matias)
200 ml mleka
1 kwaśne jabłko
1 czerwona cebula
1 łyżeczka czarnuszki
olej rzepakowy
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Zupa ogórkowa
Zupa ogórkowa

Sprawdź przepis
Rolada szpinakowa
Rolada szpinakowa

Sprawdź przepis