Lista zakupów:

Miód
Sos sojowy
Wołowina

Mieszanka chińska Hortex – 1 opakowanie

300 g udźca wołowego

150 g makaronu chińskiego

6 łyżek sosu sojowego

2 łyżki miodu

2 łyżki octu słodowego (można zastąpić  go jabłkowym lub sokiem z cytryny)

2 łyżki ziaren sezamu

1 papryczka chili

4-5 łyżek oliwy z oliwek

4
Danie główne
45 minut
W roli
głównej:
MIESZANKA CHIŃSKA

Przepis:

Mięso pokrój w cienkie paseczki i przełóż do miski. Z sosu sojowego, dwóch łyżek oliwy, miodu, octu, sezamu i chili zrób marynatę. Zamarynowane mięso wstaw do lodówki mniej więcej na 2 godziny.

Po tym czasie rozgrzej wok z odrobiną oliwy, wrzuć mięso i smaż krótko na dużym ogniu, aż się zrumieni. Następnie przełóż je do naczynia i odstaw w ciepłe miejsce.

Mieszankę chińską smaż na dużym ogniu, tak by woda szybko odparowała, a warzywa pozostały jędrne. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz go i zmieszaj z mięsem. Gdyby makaron był za suchy, dodaj jeszcze trochę sosu sojowego. Gotowe danie podawaj posypane odrobiną prażonego sezamu.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Sajgonki z kurczakiem i warzywami