Sorbet tropikalny i wiśniowo-pomarańczowy

Deser

SORBET TROPIKALNY
Połowę owoców rozłóż do foremek (w razie potrzeby pokrój na miejsce kawałki), a połowę zmiksuj z wodą kokosową, sokiem z limonki i miodem. Następnie tak otrzymanym koktajlem zalej owoce w sorbetownikach. Po zamknięciu ich zatyczkami mroź minimum 6 godzin.

SORBET WIŚNIOWO-POMARAŃCZOWY
Owoce włóż do sorbetowników, zalej sokiem i mroź 6 godzin.

Lista zakupów

SORBET TROPIKALNY
Owoce tropikalne Hortex – 1 opakowanie
250 ml wody kokosowej
2 łyżki soku z limonki
2-3 łyżki miodu

SORBET WIŚNIOWO-POMARAŃCZOWY
Wiśnie bez pestek Hortex – 1 opakowanie
250 ml Pomarańcza sok 100% Hortex

Inne potrawy
w tej kategorii
Truskawkowe ensaimadas czyli hiszpańskie drożdżówki
Truskawkowe ensaimadas czyli hiszpańskie drożdżówki

Sprawdź przepis