Sorbet tropikalny i wiśniowo-pomarańczowy

Sorbet tropikalny i wiśniowo-pomarańczowy

Lista zakupów:

Miód

SORBET TROPIKALNY

Lista składników:

Owoce tropikalne Hortex – 1 opakowanie

250 ml wody kokosowej

2 łyżki soku z limonki

2-3 łyżki miodu

SORBET WIŚNIOWO-POMARAŃCZOWY

Lista składników:

Wiśnie bez pestek Hortex – 1 opakowanie

250 ml Pomarańcza sok 100% Hortex

 

Deser
W roli
głównej:
OWOCE TROPIKALNE

Przepis:

SORBET TROPIKALNY

Połowę owoców rozłóż do foremek (w razie potrzeby pokrój na miejsce kawałki), a połowę zmiksuj z wodą kokosową, sokiem z limonki i miodem. Następnie tak otrzymanym koktajlem zalej owoce w sorbetownikach. Po zamknięciu ich zatyczkami mroź minimum 6 godzin.

 

SORBET WIŚNIOWO-POMARAŃCZOWY

Owoce włóż do sorbetowników, zalej sokiem i mroź 6 godzin.

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Szybki sernik z owocami tropikalnymi i galaretką

Szybki sernik z owocami tropikalnymi i galaretką