Makaron z sosem z pieczonych warzyw

4 OS
Danie główne
30 minut

Warzywa rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, posyp przyprawą włoską, skrop oliwą z oliwek i miodem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C na około 20 minut. Upieczone warzywa (powinny się lekko zarumienić) przełóż do rondelka, dodaj bulion, zmiksuj i podgrzej. Dodaj wino, masło, czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj dokładnie z sosem warzywnym, posyp parmezanem. Podawaj ciepły.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex – 1 opakowanie
300 g ulubionego makaronu
200 ml bulionu warzywnego
20 ml białego wina
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżeczka masła
1 ząbek czosnku
parmezan do posypania
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Aromatyczne penne z warzywami
Aromatyczne penne z warzywami

Sprawdź przepis
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym
Pieczone warzywa wiosenne w cząbrze z kurczakiem i sosem szpinakowym

Sprawdź przepis