Warzywa rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, posyp przyprawą włoską, skrop oliwą z oliwek i miodem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C na około 20 minut. Upieczone warzywa (powinny się lekko zarumienić) przełóż do rondelka, dodaj bulion, zmiksuj i podgrzej. Dodaj wino, masło, czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj dokładnie z sosem warzywnym, posyp parmezanem. Podawaj ciepły.
Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex – 1 opakowanie
300 g ulubionego makaronu
200 ml bulionu warzywnego
20 ml białego wina
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżeczka masła
1 ząbek czosnku
parmezan do posypania
sól, pieprz