Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Makaron z sosem z pieczonych warzyw

Średnie
Dania główne
30minut
4 porcje

Składniki

  • Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex 1 opakowanie
  • Ulubiony makaron 300 g
  • Bulion warzywny 200 ml
  • Białe wino 20 ml
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
  • Miód 1 łyżka
  • Masło 1 łyżeczka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Parmezan do posypania
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, posyp przyprawą włoską, skrop oliwą z oliwek i miodem.

Krok 2

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C na około 20 minut.

Krok 3

Upieczone warzywa (powinny się lekko zarumienić) przełóż do rondelka, dodaj bulion, zmiksuj i podgrzej.

Krok 4

Dodaj wino, masło, czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj dokładnie z sosem warzywnym, posyp parmezanem. Podawaj ciepły.

Powiązane przepisy

Spróbuj również