Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Lista zakupów:

Cebula
Pieczarki
Pieprz

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
4 steki z karkówki wieprzowej

300 g pieczarek

2 cebule

2 krążki sera camembert

2 łyżki oleju rzepakowego

1 łyżeczka papryki słodkiej

sól, pieprz

 

Marynata:
1 opakowanie przyprawy do karkówki
4 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki musztardy

4
Danie główne
90 minut
W roli
głównej:
FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA

Przepis:

Przyprawę do karkówki połącz z olejem rzepakowym i musztardą. Umyte i oczyszczone steki z karkówki lekko rozbij i natrzyj marynatą.

Grill lub patelnię grillową posmaruj olejem, rozgrzej i usmaż mięso na kolor złoty. Ser camembert również usmaż na grillu lub patelni grillowej do momentu, aż zacznie pęcznieć.

Pokrojone pieczarki podsmaż z pokrojoną w kostkę cebulą i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Na stekach z karkówki ułóż pieczarki z cebulą. Podawaj z przekrojonym na pół serem camembert oprószonym słodką papryką i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Rozmrożoną fasolkę usmaż na tej samej patelni, co steki. Przypraw do smaku i ułóż na camembercie. Całość możesz jeszcze delikatnie zapiec w piekarniku.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą