Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Średnie
Dania główne
90minut
4 porcje

Składniki

  • Fasolka szparagowa zielona Hortex 1 opakowanie
  • Steki z karkówki wieprzowej 4
  • Pieczarki 300 g
  • Cebule 2
  • Krążki sera camembert 2
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Papryka słodka 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz
  • Przyprawy do karkówki 1 opakowanie
  • Olej rzepakowy 4 łyżki
  • Musztarda 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Przyprawę do karkówki połącz z olejem rzepakowym i musztardą. Umyte i oczyszczone steki z karkówki lekko rozbij i natrzyj marynatą.

Krok 2

Grill lub patelnię grillową posmaruj olejem, rozgrzej i usmaż mięso na kolor złoty. Ser camembert również usmaż na grillu lub patelni grillowej do momentu, aż zacznie pęcznieć.

Krok 3

Pokrojone pieczarki podsmaż z pokrojoną w kostkę cebulą i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Na stekach z karkówki ułóż pieczarki z cebulą. Podawaj z przekrojonym na pół serem camembert oprószonym słodką papryką i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Krok 5

Rozmrożoną fasolkę usmaż na tej samej patelni, co steki. Przypraw do smaku i ułóż na camembercie. Całość możesz jeszcze delikatnie zapiec w piekarniku.

Powiązane przepisy

Spróbuj również