Szaszłyki rybne ze szpinakiem i serem pleśniowym

Szaszłyki rybne ze szpinakiem i serem pleśniowym

Lista zakupów:

Cebula
Czosnek
Ser pleśniowy

800 g filetów (do wyboru: łosoś, tuńczyk, halibut, dorsz, miecznik)

Marynata:

1 cebula

sok z całej pomarańczy

skórka starta z całej pomarańczy

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka kuminu

1 łyżka świeżej kolendry

2 łyżki natki pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek

2 liście laurowe

 

Szpinak:
Szpinak liście Hortex – 1 opakowanie

100 g sera z niebieską pleśnią

3 ząbki czosnku

1 łyżka masła

gałka muszkatołowa

sól, pieprz

8
Danie główne
150 minut
W roli
głównej:
SZPINAK LIŚCIE

Przepis:

Składniki marynaty (oprócz liści laurowych) wrzuć do blendera i zmiksuj. Do masy dodaj całe liście laurowe i filety rybne pokrojone w kostkę (kawałki powinny mieć ok. 3 cm grubości). Całość odstaw w chłodne miejsce do zamarynowania mniej więcej na 2 godziny. Tak przygotowane filety rybne ponakładaj na patyki i grilluj (smaż lub piecz według upodobań). Na maśle podsmaż szpinak w liściach, dodaj sól pieprz, gałkę muszkatołową i ser z niebieską pleśnią oraz posiekany czosnek. Wszystko wymieszaj. Szaszłyki rybne podawaj na szpinaku.  

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Schabowe kieszonki ze szpinakiem

Schabowe kieszonki ze szpinakiem