Szaszłyki ze śliwkami i boczkiem

Szaszłyki ze śliwkami i boczkiem

Lista zakupów:

Pieprz
Sól

Składniki:

Śliwki bez pestek Hortex – 1 opakowanie

200 g boczku wędzonego w plastrach

2 łyżki cukru trzcinowego

2 łyżki octu balsamicznego

sól, pieprz

Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
ŚLIWKI BEZ PESTEK

Przepis:

Lekko rozmrożone śliwki wymieszaj z cukrem, octem, solą oraz pieprzem i odstaw na ok. 30 minut. Następnie ponadziewaj je na patyczki do szaszłyków, przekładając każdą śliwkę plasterkiem boczku, który zawiń „w falbankę”. Gotowe szaszłyki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posyp świeżo mielonym pieprzem i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220ºC lub nastawionym na funkcję grilla. Szaszłyki możesz również usmażyć na patelni grillowej.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Odwrócone ciasto ze śliwkami

Odwrócone ciasto ze śliwkami