Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą

Szpinakowe gnocchi z gorgonzolą i rukolą

Lista zakupów:

Parmezan
Śmietana
Ziemniaki

200 g śmietany 36%
100 g gorgonzoli
80 g parmezanu
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
rukola
sól, pieprz

Szpinak liście Hortex – 300 g
200 g ziemniaków
100 g mąki
1 jajko
sól

4
Danie główne
90 minut
W roli
głównej:
SZPINAK LIŚCIE

Przepis:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie obierz je i rozgnieć. Dodaj pokrojone liście szpinaku, mąkę, żółtko i trochę soli. Zagnieć ciasto i wyrabiaj szpinakowe gnocchi.
Tymczasem na patelnię wlej śmietanę i wraz z gorgonzolą oraz gałką muszkatołową podgrzej (nie dopuść do wrzenia składników). Posól do smaku.
Ugotowane w tym czasie szpinakowe gnocchi dołóż do sosu, a całość delikatnie wymieszaj. Posyp startym parmezanem. Wyłóż na talerze i udekoruj rukolą.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową

Quesadille z wędzoną szynką i pastą szpinakową