Lista zakupów:

Liść laurowy
Pieprz
Pietruszka natka

Włoszczyzna paski Hortex – 2 opakowania
10 ziarenek pieprzu
5 ziarenek ziela angielskiego

liść laurowy
kilka gałązek świeżej natki pietruszki lub lubczyku
sól

3
Zupa
15 minut
W roli
głównej:
WŁOSZCZYZNA PASKI

Przepis:

Włoszczyznę, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu zalej zimną wodą (ok 1,5 l) i gotuj na średnim ogniu przez 30 minut. Następnie dodaj kilka gałązek świeżej natki pietruszki lub lubczyku, posól według uznania i jeszcze chwilę gotuj.
Podawaj jako samodzielne danie z ulubionymi dodatkami (makaronem, grzankami lub kluskami) lub wykorzystaj jako bazę do dowolnych zup warzywnych.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny