Szybki bulion warzywny

3 OS
Zupa
15 minut

Włoszczyznę, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu zalej zimną wodą (ok 1,5 l) i gotuj na średnim ogniu przez 30 minut. Następnie dodaj kilka gałązek świeżej natki pietruszki lub lubczyku, posól według uznania i jeszcze chwilę gotuj.
Podawaj jako samodzielne danie z ulubionymi dodatkami (makaronem, grzankami lub kluskami) lub wykorzystaj jako bazę do dowolnych zup warzywnych.

Lista zakupów

Włoszczyzna paski Hortex – 2 opakowania
10 ziarenek pieprzu
5 ziarenek ziela angielskiego
liść laurowy
kilka gałązek świeżej natki pietruszki lub lubczyku
sól

Inne potrawy
w tej kategorii
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną
Łosoś pieczony w warzywach z cytryną

Sprawdź przepis
Imbirowa zupa rozgrzewająca
Imbirowa zupa rozgrzewająca

Sprawdź przepis