Lista zakupów:

Czosnek
Kurczak
Sos sojowy

Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie

500 g mięsa z piersi kurczaka

500 ml bulionu

1 puszka mleka kokosowego

kawałek imbiru (ok. 3 cm)

2 ząbki czosnku

1 papryczka chili – bez pestek

3 łyżki soku z limonki lub cytryny

3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki sosu rybnego

1 łyżka cukru

1 łyżka curry

1 łyżeczka zielonej pasty curry

świeża kolendra

4
Zupa
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA KALAFIOROWA Z KOPERKIEM

Przepis:

Do garnka, na rozgrzany olej wrzuć drobno pokrojony imbir, czosnek i papryczkę. Smaż chwilę i dodaj: curry, sos sojowy i rybny. Następnie dodaj warzywa, bulion, mleko kokosowe, cukier i sok z limonki.  Na koniec dodaj pokrojone mięso z kurczaka. Gotuj  ok. 10-15 min.

Gotową zupę przelej na talerz i udekoruj świeżą kolendrą.

Matka Natura radzi:

Imbiru do Tajskiej zupy kalafiorowej nie musisz obierać, wystarczy, że dokładnie go umyjesz i pokroisz, a po ugotowaniu wyjmiesz. Jeśli jednak wolisz obrać to najłatwiej oskrobiesz go za pomocą łyżki.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej