Tarta królewska z kawałkami łososia

Tarta królewska z kawałkami łososia

Lista zakupów:

Łosoś
Masło
Śmietana

Ciasto:
300 g mąki
200 ml śmietany 18%
200 g masła
4 żółtka
sól

Farsz:
Zupa królewska Hortex – 2 opakowania

250 ml śmietany 36%

150 g łososia wędzonego

4 jajka

1 łyżka masła do smażenia

1 papryczka chili

skórka z połowy limonki

koperek

sól, pieprz

4
Danie główne
60 minut
W roli
głównej:
ZUPA KRÓLEWSKA

Przepis:

Z mąki, masła, żółtek, śmietany 18% i soli przygotuj ciasto, wyłóż je na blachę i wstaw  do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC na ok. 15 minut. Następnie przesmaż na maśle zupę  królewską, dodaj zmiksowane jajka ze śmietaną 36%, wszystko dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodaj pokrojoną papryczkę chili i posiekany koperek oraz startą skórkę z połowy limonki. Na podpieczone ciasto wylej przygotowaną masę i połóż na niej kawałki wędzonego łososia. Całość wstaw ponownie do piekarnika i zapiecz na kolor złoty.  

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Włoska zupa z pesto

Włoska zupa z pesto