Tarta po chińsku

Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw, jest tarta chińska.
Szybka do zrobienia i szybko znikająca.
Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim.
Może się skusicie ?

Formę do tarty wysmarować masłem, wysypać bułką tartą i wylepić ciastem francuskim.
Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić.
Mieszankę chińską Hortex rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę i także przyprawy do smaku, wymieszać.
Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta.
Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.

 

Tarta po chińsku image1 1

Tarta po chińsku image2 2

 

Przepis z bloga: http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2017/02/tarta-po-chinsku.html#

Lista zakupów

Mieszanka chińska Hortex – 1 opakowanie

1 opakowanie ciasta francuskiego
300 g tartej mozzarelli
1 łyżka czarnego sezamu
1 duża pierś z kurczaka

do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
chili
3 łyżki bułki tartej

Inne potrawy
w tej kategorii
Smażony makaron chiński z wołowiną
Smażony makaron chiński z wołowiną

Sprawdź przepis
Gulasz wołowy z warzywami
Gulasz wołowy z warzywami

Sprawdź przepis