Lista zakupów:

Mąka
Ricotta
Śmietana

Ciasto:

200 g mąki pszennej

100 ml kwaśnej śmietany

2 żółtka

1/2 łyżeczki soli

 

Farsz:

Mieszanka włoska Hortex – 1 opakowanie

250 g sera ricotta

100 ml śmietany

2 jajka

świeży tymianek

sól, pieprz

 

 

 

4
Danie główne
60 minut
W roli
głównej:
MIESZANKA WŁOSKA

Przepis:

Z mąki, 2 żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok. 30 min.

Po tym czasie schłodzonym i rozwałkowanym ciastem  wyłóż spód formy na tartę.  Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C  ok. 10 minut. Podpieczone ciasto wyjmij z pieca i ułóż na nim lekko rozmrożone warzywa.

Następnie ricottę wymieszaj ze śmietaną, jajkami i tymiankiem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.  Tak przygotowaną masę wylej na warzywa i ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C  na około ok. 40 minut.

Tatrę podawaj ciepłą.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Warzywa z parmezanem

Warzywa z parmezanem