Lista zakupów:

Ciasto francuskie
Jajka
Śmietana

Warzywa na patelnię Hortex – 1 opakowanie

opakowanie ciasta francuskiego

150 ml śmietany 18%

100 g sera feta

3 jajka

2 łyżki masła

1 ząbek czosnku

świeży tymianek

sól, pieprz

4
Danie główne
40 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ

Przepis:

Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C.

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, które ponakłuwaj widelcem, po czym podpiecz mniej więcej przez 10 minut.

W tym czasie przesmaż na maśle warzywa, dodaj wyciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz tymianek i przełóż na podpieczony spód.

Śmietanę dokładnie wymieszaj z jajkami, po czym zalej nią warzywa. Całość posyp jeszcze pokruszonym serem feta i piecz kolejne 20 minut.

Tartę podawaj na ciepło udekorowaną świeżym tymiankiem.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Warzywna zapiekanka z kurczakiem

Warzywna zapiekanka z kurczakiem