Tarta z warzywami

4 OS
Danie główne
40 minut

Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C.

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, które ponakłuwaj widelcem, po czym podpiecz mniej więcej przez 10 minut.

W tym czasie przesmaż na maśle warzywa, dodaj wyciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz tymianek i przełóż na podpieczony spód.

Śmietanę dokładnie wymieszaj z jajkami, po czym zalej nią warzywa. Całość posyp jeszcze pokruszonym serem feta i piecz kolejne 20 minut.

Tartę podawaj na ciepło udekorowaną świeżym tymiankiem.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię Hortex – 1 opakowanie
opakowanie ciasta francuskiego
150 ml śmietany 18%
100 g sera feta
3 jajka
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
świeży tymianek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem
Curry warzywne z kurczakiem na parze i cytrynowym ryżem

Sprawdź przepis
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami
Pierś kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i warzywami

Sprawdź przepis