Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym

Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym

Lista zakupów:

Masło
Pieczarki
Śmietana

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie
10 naleśników
3 łyżki żółtego sera
2 łyżki masła
1 łyżka mąki pszennej
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

sos grzybowy:
250 g leśnych grzybów lub pieczarek
100 ml śmietany 30%
1 cebula
po 1 łyżce masła i oliwy
2 łyżki natki pietruszki

6
Danie główne
40 minut
W roli
głównej:
SZPINAK ROZDROBNIONY

Przepis:

Szpinak rozmroź. Na patelni rozgrzej masło, dodaj mąkę. Smaż na złoto. Dodaj szpinak. Duś kilka minut. Przypraw czosnkiem, solą i pieprzem. Naleśniki przełóż szpinakiem. Na wierzchu posyp serem. Zapiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przygotuj sos. Grzyby i cebulę pokrój w plasterki. Usmaż na maśle z dodatkiem oliwy.

Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Koktajl ze szpinakiem

Koktajl ze szpinakiem