Tort szpinakowy z aromatycznym sosem grzybowym

6 OS
Danie główne
40 minut

Szpinak rozmroź. Na patelni rozgrzej masło, dodaj mąkę. Smaż na złoto. Dodaj szpinak. Duś kilka minut. Przypraw czosnkiem, solą i pieprzem. Naleśniki przełóż szpinakiem. Na wierzchu posyp serem. Zapiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Przygotuj sos. Grzyby i cebulę pokrój w plasterki. Usmaż na maśle z dodatkiem oliwy.

Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.

Lista zakupów

Szpinak rozdrobniony Hortex – 1 opakowanie
10 naleśników
3 łyżki żółtego sera
2 łyżki masła
1 łyżka mąki pszennej
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
sos grzybowy:
250 g leśnych grzybów lub pieczarek
100 ml śmietany 30%
1 cebula
po 1 łyżce masła i oliwy
2 łyżki natki pietruszki

Inne potrawy
w tej kategorii
Pankejki szpinakowe z ricottą i owocami
Pankejki szpinakowe z ricottą i owocami

Sprawdź przepis
Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym
Gulasz z zupy grzybowej z mięsem drobiowym

Sprawdź przepis