Lista zakupów:

Cukier
Jajka
Mascarpone

Truskawki bez szypułek Hortex – 1 opakowanie
1 l Soku pomarańczowego 100% Hortex
100 ml wody
100 ml wrzątku
4 łyżki żelatyny
2 łyżki miodu (wielokwiatowego)

Krem mascarpone:
200 g serka mascarpone,
100 g cukru
4 jajka

4
Deser
20 minut
W roli
głównej:
TRUSKAWKI BEZ SZYPUŁEK

Przepis:

Żelatynę wsyp do naczynia, zalej wodą i odstaw na 2 minuty. Po tym czasie wlej jeszcze wrzątek. Rozmrożone truskawki zmiksuj z sokiem pomarańczowym i miodem. Na koniec wlej żelatynę i delikatnie wymieszaj, po czym przelej do miseczek i odstaw do ostygnięcia, tak by pianka nabrała właściwej konsystencji. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj ser mascarpone i wymieszaj. Truskawkową piankę podawaj z kremem mascarpone.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce

Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce