Lista zakupów:

Cukier
Jajka
Mascarpone

Truskawki bez szypułek Hortex – 1 opakowanie
500 g sera mascarpone
1 opakowanie podłużnych biszkoptów
250 g cukru

1 kieliszek wiśniówki
2 jajka
świeża mięta

4
Deser
30 minut
W roli
głównej:
TRUSKAWKI BEZ SZYPUŁEK

Przepis:

Połowę truskawek, włóż do garnka i zalej 250 ml wody. Dodaj ok. 100 g cukru i wszystko zagotuj, tak by powstał kompot. Następnie wlej wiśniówkę i zmiksuj, po czym całość odstaw do ostygnięcia. Resztę truskawek rozmroź i pokrój w plasterki.
Ubite z pozostałym cukrem jajka wymieszaj z mascarpone. Biszkopty namocz w musie truskawkowym i ułóż w pucharkach. Porcję truskawek polej kremem serowym. Składniki ułóż warstwami, tak by na wierzchu znajdował się krem, który można ozdobić pokrojonymi truskawkami i listkiem mięty.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Szpajza cytrynowo - truskawkowo

Szpajza cytrynowo – truskawkowo

Inne dania z tej kategorii

Magia zieleni
Magia zieleni
Zobacz wszystkie