Warzywa z woka po tajsku

4 OS
Danie główne
20 minut

W woku lub na dużej patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć pokrojone w ćwiartki szalotki oraz chili i smaż chwilę do zrumienienia się cebulek. Po chwili dodaj pokrojone w większą kostkę papryki (czerwoną i żółtą) i znowu chwilę smaż. Następnie wrzuć lekko rozmrożone brokuły i marchewki i smaż do uzyskania odpowiedniej miękkości warzyw. Na koniec wlej jeszcze sos sojowy i ostrygowy, całość przemieszaj. Gotowe danie przełóż do miseczek.

Lista zakupów

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
Marchewka mini Hortex – 1 opakowanie
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 papryczka chili
2-3 szalotki
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
2-3 łyżki oleju

Inne potrawy
w tej kategorii
Makaron z imbirową marchewką mini i kurczakiem w sosie śliwkowym
Makaron z imbirową marchewką mini i kurczakiem w sosie śliwkowym

Sprawdź przepis
Pieczone krokieciki rybne z bobem
Pieczone krokieciki rybne z bobem

Sprawdź przepis