Warzywne wrapy

3 OS
Przekąska
20 minut

Czerwoną fasolę odcedź i wypłucz, po czym podgrzej na patelni, dodając posiekaną papryczkę chili i przecier pomidorowy. Następnie całość zmiksuj na gładką masę.

Mieszankę meksykańską podsmaż na patelni według instrukcji na opakowaniu.

W tym czasie na innej patelni podgrzej tortille i posmaruj pastą z fasoli. Potem nałóż na nie warzywa i polej je po wierzchu jogurtem wymieszanym z sokiem z limonki. Tortille zwiń tak, by powstały gotowe do spożycia wrapy.

Lista zakupów

Mieszanka meksykańska Hortex – 1 opakowanie
6-8 tortilli
1 puszka czerwonej fasoli
jogurt naturalny (gęsty)
1 mała papryczka chili
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 limonka
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz wołowy z warzywami
Gulasz wołowy z warzywami

Sprawdź przepis
Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami
Sałatka brokułowa z selerem naciowym i orzechami

Sprawdź przepis