Lista zakupów:

Fasola czerwona
Jogurt
Oliwa

Mieszanka meksykańska Hortex – 1 opakowanie
6-8 tortilli
1 puszka czerwonej fasoli
jogurt naturalny (gęsty)

1 mała papryczka chili
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 limonka
oliwa z oliwek
sól, pieprz

3
Przekąska
25 minut
W roli
głównej:
MIESZANKA MEKSYKAŃSKA

Przepis:

Czerwoną fasolę odcedź i wypłucz, po czym podgrzej na patelni, dodając posiekaną papryczkę chili i przecier pomidorowy. Następnie całość zmiksuj na gładką masę.
Mieszankę meksykańską podsmaż na patelni według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie na innej patelni podgrzej tortille i posmaruj pastą z fasoli. Potem nałóż na nie warzywa i polej je po wierzchu jogurtem wymieszanym z sokiem z limonki. Tortille zwiń tak, by powstały gotowe do spożycia wrapy.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku