Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzuć nasiona gorczycy i kuminu i podgrzej, tak by zaczęły „strzelać”.
Następnie dodaj pokrojone w kostkę: cebule, drobno posiekany czosnek, imbir oraz papryczkę chili. Całość smaż na wolnym ogniu przez kilka minut.
Następnie dodaj papryczkę w proszku i curry, wlej trochę wody i mieszając, smaż kolejną minutę. Po czym dodaj pokrojoną w kostkę cukinię zostaw wszystko na ogniu jeszcze następne 10 minut.
Na koniec połącz z mlekiem kokosowym wymieszanym z pomidorami, dodaj mrożone warzywa i duś, aż staną się miękkie.
Potrawę możesz podawać z ryżem lub indyjskimi chlebkami.
Bukiet warzyw kwiatowy Hortex – 1 opakowanie
400 ml mleka kokosowego
400 ml krojonych pomidorów
1 cukinia
3 cebule
1 papryczka chili
kawałek imbiru (ok. 3 cm)
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka nasion gorczycy
1 łyżeczka słodkiej papryki
½ łyżeczki kuminu