Wiosenna sałatka z serem camembert

6 OS
Sałatka
20 minut

Bób ugotuj w osolonym wrzątku. Wystudź i obierz. Ser zawiń w folię aluminiową i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 170˚C. Rozłóż rukolę na talerzu, a następnie ułóż na niej bób, piórka cebuli oraz pokrojone pomidory. Ozdób oliwkami. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim sałatkę. Następnie posyp kawałkami gorącego sera.
Podawaj z chrupiącą bagietką.

Lista zakupów

Bób Hortex – 1 opakowanie
1 ser camembert
2 pomidory
1 czerwona cebula
oliwki czarne i zielone
garść rukoli

Sos:
4 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, cukier

Inne potrawy
w tej kategorii
Gulasz z zielonych warzyw
Gulasz z zielonych warzyw

Sprawdź przepis
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim

Sprawdź przepis