Wiśniowe tiramisu z granitą truskawkową

Wiśniowe tiramisu z granitą truskawkową

Lista zakupów:

Cukier
Jajka
Mascarpone

Wiśnie bez pestek Hortex – 150 g

Truskawki bez szypułek Hortex – 150 g

250 g sera mascarpone

200 g cukru

100 g biszkoptów

4 jajka

4
Deser
30 minut
W roli
głównej:
WIŚNIE BEZ PESTEK

Przepis:

Wiśnie włóż do rondelka, wsyp 50 g cukru i gotuj przez 5 minut, po czym odstaw do ostygnięcia.

Tymczasem do miski wbij jajka, dodaj 150 g cukru i całość miksuj do uzyskania gęstej masy i rozpuszczenia się cukru. Następnie połącz otrzymaną masę z mascarpone.

Zamrożone truskawki włóż do foliowego woreczka i rozbij wałkiem na drobne kawałeczki.

Na koniec wykładaj na zmianę do chłodnego pucharka biszkopty, wiśnie i mus z mascarpone (minimum dwie warstwy). Całość posyp truskawkową granitą.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Mus czekoladowy z wiśniami

Mus czekoladowy z wiśniami

Inne dania z tej kategorii

Chutney z truskawek
Chutney z truskawek
Zobacz wszystkie