Wiśniowe tiramisu

4 OS
Deser
30 minut

Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj wiśniówkę (wersja dla dorosłych). Gorącą galaretką zalej mrożone wiśnie. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj ser i dalej ucieraj. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Wymieszaj delikatnie z masą serową. Gotowe tiramisu (ułożone warstwami wiśnie, krem, biszkopty) podawaj w pucharkach.

Lista zakupów

Wiśnie bez pestek Hortex – 1 opakowanie
1 galaretka wiśniowa
1 opakowanie sera mascarpone
3 łyżki cukru pudru
2 jajka
biszkopty do dekoracji
2 kieliszki wiśniówki – wersja dla dorosłych

Inne potrawy
w tej kategorii
Kompot wiśniowy z ciemnym cukrem Muscovado
Kompot wiśniowy z ciemnym cukrem Muscovado

Sprawdź przepis
Beza z malinami i jeżynami
Beza z malinami i jeżynami

Sprawdź przepis