Włoski krem z białych warzyw

4 OS
zupy
30 minut

Zupę kalafiorową duś na maśle (ok. 10 minut), po czym zalej bulionem i zagotuj. Zdejmij z ognia garnek i wlej do niego jogurt naturalny wymieszany z oliwą truflową. Całość zmiksuj na gładką masę.

Plastry szynki włoskiej, ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190oC przez ok. 15 minut, tak by powstały „chipsy”.

Włoski krem z białych warzyw podawaj z „chipsami” z szynki.

 

 

Lista zakupów

Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie
750 ml bulionu
1 ciabatta
200 ml jogurtu naturalnego
100 g szynki włoskiej długodojrzewającej
30 ml oliwy truflowej
1 łyżeczka masła
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej
Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

Sprawdź przepis
Włoski krem z białych warzyw
Włoski krem z białych warzyw

Sprawdź przepis