Lista zakupów:

Jogurt
Masło
Sól i pieprz

Lista składników:

Zupa kalafiorowa z koperkiem Hortex – 1 opakowanie

750 ml bulionu

1 ciabata

200 ml jogurtu naturalnego

100 g szynki włoskiej długodojrzewającej

30 ml oliwy truflowej

1 łyżeczka masła

sól, pieprz

 

 

 

4
zupy
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA KALAFIOROWA Z KOPERKIEM

Przepis:

Zupę kalafiorową duś na maśle (ok. 10 minut), po czym zalej bulionem i zagotuj. Zdejmij z ognia garnek i wlej do niego jogurt naturalny wymieszany z oliwą truflową. Całość zmiksuj na gładką masę.

Plastry szynki włoskiej, ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190oC przez ok. 15 minut, tak by powstały „chipsy”.

Włoski krem z białych warzyw podawaj z „chipsami” z szynki.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Tajska zupa kalafiorowa

Tajska zupa kalafiorowa