Lista zakupów:

Chili
Mięso wołowe
Sos sojowy

Lista składników:

Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex- 1 opakowanie

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie

400 g wołowiny z udźca

1 czerwone chili

2 ząbki czosnku

6 łyżek sosu ostrygowego

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka sosu rybnego (np. squid)

1 łyżka cukru brązowego

pęczek tajskiej bazylii

3-4 łyżki  oleju do smażenia

biały jaśminowy ryż lub makaron udon

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z PRZYPRAWĄ ORIENTALNĄ

Przepis:

Wołowinę podsmaż na 2 łyżkach oleju. Następnie zdejmij z gazu i odstaw. W kubku wymieszaj sosy: ostrygowy, rybny, sojowy i cukier. Chili i czosnek pokrój na drobne kawałeczki i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Zanim się zarumienią dorzuć warzywa i smaż około 5 minut. Dolej mieszanką sosów i smaż około 2 minut. Następnie dodaj podsmażone mięso i całość posyp tajską bazylią i daj jej chwilę, aż zmięknie w sosie. Mięso podawaj z białym jaśminowym ryżem lub z makaronem udon, ugotowanych wg. przepisu na opakowaniu. Na koniec posyp jeszcze kilkoma listkami tajskiej bazylii i krążkami chili.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą

Orientalne risotto z kurczakiem i chrupiącą czerwoną kapustą