Lista zakupów:

Chili
Papryka czerwona
Sos sojowy

 

Lista składników:

Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie

500 g wołowiny na gulasz

100 g wędzonego boczku

2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

1 cebula

1 papryczka chili

2 ząbki czosnku

2 łyżki mąki

2 łyżki oleju

liść laurowy, tymianek

sól, pieprz

 

 

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA JARZYNOWA

Przepis:

Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mące. Boczek drobno pokrój i usmaż na oleju. Dodaj mięso, cebulę, czosnek i papryczkę chili (aby wołowina była ostrzejsza można dodać papryczkę z pestkami). Dodaj wino, liść laurowy, tymianek i pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie dodaj warzywa. Duś kolejne kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z bagietką.

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa