Wołowina z warzywami w sosie winnym

4 OS
Danie główne
30 minut

Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mące. Boczek drobno pokrój i usmaż na oleju. 

Dodaj mięso, cebulę, czosnek i papryczkę chili (aby wołowina była ostrzejsza można dodać papryczkę z pestkami).

Dodaj wino, liść laurowy, tymianek i pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem.

Gdy mięso będzie miękkie dodaj warzywa. Duś kolejne kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj z bagietką.

Lista zakupów

Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie
500 g wołowiny na gulasz
100 g wędzonego boczku
2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
1 cebula
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
liść laurowy, tymianek
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim
Sałatka jarzynowa w sosie duńskim

Sprawdź przepis
Lekki bigos z pomidorami
Lekki bigos z pomidorami

Sprawdź przepis