Wrapy

4 OS
Przekąska
30 minut

Warzywa wrzuć na kilka minut do gotującej się wody lub ugotuj na parze. Nasiona upraż na suchej patelni, następnie dodaj do warzyw, skrop wszystko sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj startą skórkę z połowy cytryny. Taką mieszankę ponakładaj na tortille, zawiń.

Tortille możesz podawać z jogurtem naturalnym i ulubionymi ziołami lub na gorąco po podgrzaniu placków na patelni.

Lista zakupów

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie
Marchewka mini Hortex – 1 opakowanie
Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
10 tortilli
2 łyżki pestek dyni lub słonecznika
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka sezamu
sok i skórka z połowy cytryny
sól, pieprz
2 łyżki oliwy

Inne potrawy
w tej kategorii
Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i dipem koperkowym
Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i dipem koperkowym

Sprawdź przepis
Krem ze szpinaku i ziemniaków z fetą
Krem ze szpinaku i ziemniaków z fetą

Sprawdź przepis