Lista zakupów:

Liść laurowy
Oliwa
Pieprz

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
250 ml zakwasu na żur
100 g boczku wędzonego lub kiełbasy

100 ml śmietanki kremówki
2 ziela angielskie
liść laurowy

2-3 łyżki oliwy z oliwek

sól, pieprz

3
Zupa
30
W roli
głównej:
ZUPA GRZYBOWA

Przepis:

Do garnka wlej 1l wody, wsyp zawartość zupy oraz wrzuć podsmażony boczek (lub kiełbaskę). Całość wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim ugotuj. Następnie dodaj zakwas i znowu zagotuj, doprawiając zalewajkę solą i pieprzem. Na koniec zabiel ją śmietaną.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Inne dania z tej kategorii

Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
Zobacz wszystkie