Lista zakupów:

Jajka
Masło
Śmietana

Składniki:

Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie

1 opakowanie ciasta francuskiego

100 g koziego sera

1 łyżka masła

2 jaja

2 łyżki śmietany

sól, pieprz

Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
ZUPA JARZYNOWA

Przepis:

Foremki wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj je i podpiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC. Zawartość zupy jarzynowej podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jajka wymieszaj ze śmietaną i połącz z warzywami. Ser pokrój w plastry. Na podpieczone ciasto wyłóż warzywa i przykryj plastrem koziego sera. Ponownie wstaw do piekarnika mniej więcej na 6-8 minut.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pommes duchesse

Pommes duchesse