Zapiekanka jarzynowa w cieście francuskim

Danie główne
50 minut

Foremki wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj je i podpiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC. Zawartość zupy jarzynowej podsmaż na maśle i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jajka wymieszaj ze śmietaną i połącz z warzywami. Ser pokrój w plastry. Na podpieczone ciasto wyłóż warzywa i przykryj plastrem koziego sera. Ponownie wstaw do piekarnika mniej więcej na 6-8 minut.

Lista zakupów

Zupa jarzynowa Hortex – 1 opakowanie
1 opakowanie ciasta francuskiego
100 g koziego sera
1 łyżka masła
2 jaja
2 łyżki śmietany
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pulpety rybne w sosie jarzynowo-chrzanowym
Pulpety rybne w sosie jarzynowo-chrzanowym

Sprawdź przepis
Grillowana jagnięcina z sosem tzatziki i smażonymi pomidorami
Grillowana jagnięcina z sosem tzatziki i smażonymi pomidorami

Sprawdź przepis