Lista zakupów:

Cebula
Mleko
Parmezan

Lista składników:

Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex – 2 opakowania

Dynia kostka Hortex – 1 opakowanie

300 g mielonej wołowiny

1 puszka pomidorów

100 ml mleka

50 g tartego parmezanu

1 cebula

2 ząbki czosnku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

sól, pieprz

 

 

 

 

 

 

 

 

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
WARZYWA NA PATELNIĘ  Z PRZYPRAWĄ WŁOSKĄ

Przepis:

Dynię ugotuj w mleku do miękkości i odcedź, mleka nie wylewaj. Rozgnieć ją tłuczkiem do ziemniaków na purée, jeśli będzie za suche, wlej odrobinę mleka.  Dodaj parmezan i przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj mięso i duś do miękkości. Następnie dodaj pomidory i dalej duś, aż płyn się zredukuje. Dopraw solą i pieprzem. Warzywa na patelnię przygotuj według przepisu na opakowaniu. Gotowe mięso przełóż do naczynia do zapiekania. Na mięso wyłóż przygotowane warzywa, a na wierzchnią warstwę purée z dyni. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i piecz ok. 30 minut.        

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Aromatyczne penne z warzywami

Aromatyczne penne z warzywami