Lista zakupów:

Cebula
Czosnek
Oliwa

Warzywa na patelnię z ryżem i pieczarkami Hortex – 1 opakowanie
350 g mięsa z indyka
2 cebule
2-3 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy
3 łyżki żółtego sera
sól, pieprz
natka pietruszki

3
Danie główne
40 minut
W roli
głównej:

Przepis:

W dużym rondlu rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone, przyprawione solą i pieprzem mięso. Podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż kilka minut.
Dodaj pół szklanki wody i przykryj pokrywką. Duś na małym ogniu do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Wymieszaj i dalej duś pod przykryciem.
Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp żółtym startym serem i zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Udekoruj natką pietruszki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź